Spelten är tröskad och nu återstår att vänta in analysen, så vi vet om vi kan köra upp skörden till Orga kvarn, så vi får baka på gårdens egna spelt igen.Skörden 2023 blev inte av godkänd kvalité, så vi har bakat på spelt som vi köpt in från kvarnen. Årets skörd på andra håll har visat sig ha undermåliga bakvärden, så håll tummarna för att Falla-skörden håller måttet! VI EXPRIMENTERAR ALLTID LITE MED NYA BRÖD, SÅ DET KAN HÄNDA ATT DET DYKER UPP OPRÖVADE SORTER PÅ TORGET ELLER I FRYSKASSARNA, SOM VI ERBJUDER PÅ REKO.
VÅRT SORTIMENT:
KALLJÄSTA BRÖD:
KORGBOLLEN - med fördeg av speltsikt och pyttelite jäst samt surdeg av fullkornsspelt.
LJUSA SPELTBOLLEN (eller söndagsbröd, som vi kallar det för att det bara innehåller siktat mjöl) - med surdeg av speltsikt och pyttelitet jäst.
VALLMOBAGUETTER - samma deg som söndagsbrödet, men utbakade som BAGUETTER RULLADE i vallmofrön
OLIV-&TOMAT - det är söndagsbröd med soltorkade tomater och härliga grekiska oliver.
OLIVBAGUETTE bakar vi av samma deg som Oliv&Tomat O rullar i fullkornsspelt.
DRÄNGEN - vår lite grövre baguette av siktat mjöl med surdegar av fullkornsråg o siktad spelt och en gnutta jäst, rullad i rågflingor..
KUMMINDRÄNGEN - korgbröd av samma deg som drängen med fin svensk kummin som krydda
SOLROSFRALLOR - siktad spelt med surdeg av sikt och mer jäst än ovanstående. Innehåller SMÖR och solroskärnor både i och uppepå
RÅGSURDEGSBRÖD:
BARA RÅG
kalljäst o just bara råg
BONDENS GROVA
BONDENS LINGONBRÖD
BONDKÄRINGENS SPELT-o RÅGLIMPA
SPELT-o MOROTSBRÖD
SPELT-o HAVREBRÖD.
SKÅLLADE SPELTBRÖD:
MARKENS FRUKTBRÖD
HALVGROVA BULLAR
MÜSLIFRALLOR
PUMPABRÖD (brödkrydda)
VÖRTBRÖD (VÖRT från NÄÄS ekoölsbryggning)
HÅLKAKOR
SÖTARE BAKVERK:
KANELBULLAR
KARDEMUMMABULLAR SAFFRANSBULLAR (nov-dec) ANISBRÖD (sommartid)
MJUKA KAKOR
SMÅKAKOR
ÄKTA SMÅLÄNDSK
OSTKAKA
OCH LITET TILL.........
Må gott och fortsätt vara rädd om naturen! Köp närproducerat och/eller EKOLOGISKT!